Blev restaurang och promenad i parken

Eftersom att teos lektion igår blev inställd gick vi och åt kinamat på en restaurang i närheten. Vad vi inte tidigare sett, eftersom att vi endast varit där under vintertider, är att restaurangen ligger precis brevid en söt park där barnfamiljer lever loppan och dessutom säljer de glass:) Så idag gick jag till stan och köpte laktosbakterietabletter så att jag kan gå tillbaka till parken och köpa glass:) Jag hämta även min bok på posten som mamma skickat. Tusen tack mamma! (Boken är inte vidare kul, men nödvändig till mina studier!). Efter middagen gick vi och hämtade Rubi och tog med honom till parken. Inte så lyckat. Vi kunde inte släppa honom fri i den parken eftersom att det kryllade med små hundar och barn. En vanlig hund kan man ha i koppel, men det är knepigare med rubi, som nog aldrig blivit tränad i detta. Han drar som en galning och är VÄLDIGT jobbig!

Vi gjorde förresten något som vi aldrig tidigare gjort... vi bad om en doggy bag! Så nu har vi lunch/middag för två som vi ska äta i parken snart. Verkligen ett bra beslut eftersom att vi inte orkade äta allt och vi till och med beställt en meny för tre personer. Jag känner mig alltid så skamsen när vi lämnar mat, speciellt när det räcker till en ny middag! Maten och dricka (två kannor vatten) kostade förresten bara 30 € och då ingick två förrätter och maten räckte dessutom till idag. Helt plötsligt blev vi ekonomiska! Åh förresten köpte jag jordgubbar idag. Härligt gott! 

Hoppas ni har en bra dag!

/Frida


Dålig teknik?

Igår skickade jag in en individuell uppgift + ett grupparbete till våran lärare. Jag bad Hanna om hjälp eftersom att jag kände mig riktigt vilsen! Hanna joinade mig i dimman efter att jag läst uppgiften för henne. Problemet var att vi inte fann någon mening med uppgiften at all! Tid tog den även. Jag har nu förstått att jag måste vara riktigt dålig på att plugga. Anledning - jag lägger för mycket tid på det! Det ska dock finnas "kurser" i hur man lär sig att studera effektivt. Får jag möjligheten att gå på en sådan i Umeå så ska jag verkligen ta chansen för jag vill inte plugga så mycket som jag gör nu. Eller jo det kan jag om det är 100% studietakt.

Idag har jag i alla fall en ledig dag. Igår planerade jag att jag idag skulle ha picnic i en park, men vädret känns inte helt skoj... så jag vet inte vad jag ska hitta på istället? Några förslag? Den 25:e kommer Vassia tillbaka till Bratislava. Yippi! Evita är i Grekland och Marianna på jobbet och snart ska Teo till sin lektion. Så det är bara jag och Rubi som kan hitta på något, så om ni har förslag... så tänk på att mitt enda sällskap är en galen hund! 

Egentligen har inget nytt skett. Rubi är gay, det kanske är det enda;) Han har hittat en labradorvän, som faktiskt bor i samma hus som oss. Gissa om det är lyckliga. Sättet det leker är väldigt, väldigt kärleksfullt. Tur att båda är pojkar i alla fall! De har öppnat en asiatisk bufé runt hörnet, så jag ska ta och testa den i veckan hade jag täckt. Ja som ni ser... här händer det inte mycket. Jo det börjar bli spindeltider nu. Teo såg en stor i går, jag har inte sett någon ännu, men jag känner i kroppen att de ligger och lurpassar. Jag har därför börjat mina spanings metoder... speciellt när jag ska på toa. Eftersom att toan är så liten och jag faktiskt blir fast där ett litet tag när jag väl satt mig, så kollar jag om kusten är klar innan dess. Tur att jag har en karl som kan ta bort dem åt mig i alla fall:)

Jag skickar med en vårbild jag tog förra veckan. Vackert va? Jag får en japansk känsla över blommorna som sitter på ett lite lutande naket träd:)


   

Skäms på Herr sjukskötare!

Vill bara tillägga angående sjuksköterska att jag är riktigt irriterad på att vissa killar inte vill bli kallade sjuksköterska. Man ska tydligen kalla dem sjukskötare. Arbeten med manliga ändelser (dvs. i princip vartenda yrke) ändras sällan för tjejerna, men många verkar tycka att det är lite nedsättande eller förlöjligande att kalla en kille sjuksköterska. Är inte det helknäppt? Jag tycker att det är nedvärderande mot tjejerna plus att till och med killar som ändå haft modet(?) att välja ett "tjejyrke" verkar tycka att det är jobbigt att identifiera sig med något typiskt kvinnligt. Spypåse på detta.

/hanna

The NURSE is here to stay

Idag är en bra dag. Jag har nämligen insett att sjuksköterskejobbet är viktigt och roligt och att jag är stolt över att vara sjuksköterska. Det är en grupp människor som gör så mycket skillnad i andra människors liv. Beroende på var man jobbar ser arbetet mycket olika ut, men det går alltid ut på att vara den som står upp för patienten och för den personens talan. Det tycker jag är bra och viktigt.

Ps. Jag slutade praktiken idag. Det var skönt att sluta. Så kallt med sådana här kläder på vintern.

/Hanna

Babysitting

Jag har varit nergrävd  i studier hela veckan och har nog aldrig tidigare varit en sådan flitig student! Det märkliga är att jag knappt rört mig på 5 dagar (förutom när jag rastat hunden) och ändå har jag haft så lätt för att somna på kvällarna. Vanligtvis kan jag  ligga uppe och grubbla i timmar... Kanske tankeverksamhetet var en energitjuv i sig. Skönt i alla fall att få en paus från studierna tillslut.

I fredags när jag skickat in mitt arbete gick jag och Marianna till stan för att äta lunch. Eftersom att det är sommartider här är alla uteserveringarna öppna, vilket är riktigt trevligt. efter våran lunch tog vi även en fika och en äldre förbipasserande man stannade och sjöng för oss:) Vi fick förresten 4 biljetter till ett partyställe gratis. Egentligen skulle vi få en på köpet om vi köpte två. Men sluga som vi var lyckades vi få alla fyra. De kostade 17€ vardera. Jag vill även påpeka arr det var två tjejer som gav dem till oss. Vi for aldrig dit dock...

Jag nämnde tidigare i texten att jag gått ut och rastat hunden. Så för er som inte vet så är jag och Teo hundvakter för en 7 månader gammal labrador.. och en odisciplinerad sådan! Rubi heter han. Han lyssnar när han känner för det och är vän med allt och alla men alla är inte vän med honom! Speciellt inte små hundar som han tycker om att leka med. 

Nu ska jag och Teo se på en film innan vi ska sova. Jag ska ta och lägga upp ett foto på Rubi här imorgon. 

Glad påsk på er alla ♥


/Frida     


Vår, vår och åter vår!


Nu är det härliga tider här. Det är VÅR! Många norrlänningar hade nog till och med kallat det som försommar:)

Igår satt jag, Evita, Marianna och Andreas på en uteservering och drack ett glas vin. Jag hade på mig bara en T-shirt ett bra tag. Allt blir så mycket roligare när man inte behöver frysa!

Jag åkte till Poulus (köpcentret jag och Teo var på igår) idag eftersom att Marianna jobbar i närheten. Det blev att vi lunchade på en kinarestaurang brevid en liten sjö i en park. Väldigt härligt! Efter det traskade vi iväg till Mariannas jobb eftersom att hon ville visa sitt kontor. Jag var tvungen att bära ett besökarpass, väldigt seriöst! Mariannas jobb är rätt slappt så här i början då hennes arbetspartner är på semester. Efter min lilla tur på hennes kontor gick jag därför och satte mig i parken igen och pluggade medan jag väntade på att Marianna skulle få gå hem för dagen. En timme tog det innan de släppte henne. Så då traskade vi till Poulos där vi köpte varsit plagg. Jag ett gult linne/klänning och Marianna ett par mjukisbrallor. Eftersom att det är så härligt väder nu vill jag inte bära svart, vilket är den regerande färgen i min garderob.
 
Ikväll blir det en gul Frida på Zafs fördelsedagskalas:)

Imorgon kommer förresten Teos goda vänner som bor i Budapest. Jag vet inte hur länge de stannar, men kanske en vecka. Det ska mest bli kul, men lite jobbigt eftersom att jag har en massa plugg i veckan. Det är första gången jag kännt att jag kankse inte hinner klart med ett arbete. Men de får helt enkelt roa sig med Teo:)

Ha en trevlig helg!

/Frida

hahaha

Idag är det en riktigt härlig vårdag! Solen skiner och folk traskar omkring i bara t-shirt. Jag och Teo har varit på ett köpcenter som vi aldrig tidigare besökt. Vi var där för att köpa en present åt Zaf (?) som fyller 21 imorgon. Han har bokat en hel pub, så imorgon blir det kalas:) 

När vi kom hem till lägenheten stod jag och tittade ut genom fönstret eftersom att det är så fint i vårsolen. Jag fick syn på ett par som stod och myste mot en vägg. Åhhh va gulligt tänkte jag, tills jag förstod att tjejen egentligen var en skugga av en gubben som stod och pissade... hahahaha! Så fel det kan bli! Det får mig att tänka på snigelmissen, som är den missen bästa ever!

Nu ska jag iväg och fika med Evita och Marianna, men när jag kommer hem ska jag lägga upp en vårbild här:)

Ha det bra!

/FridaHär är vårbilden jag lovade:)


RSS 2.0