#1 www.365saker.se

Förra veckan när jag var på ica och handlade, vilket jag i och för sig gör i princip varje dag, hittade jag en gammal Metro på golvet utanför affären. Den var så lockande att ta med, så jag kunde bara inte motstå. Nu har den stått på min  köksplats i en vecka och varje dag har jag varit glad att se den. Det är mysigt att den står där bakom påskliljorna och ser hemtrevlig ut.

Alla i korren är hemma, men inne på sina rum och gör sig klara för kvällen/ligger och försöker vila bort sjukdom/umgås med flickvän etc., så jag har äntligen haft ro att läsa min Metro och dricka en kopp kaffe ensamen. Mycket trevligt att bara vara själv en stund och framför allt var det kul att jag hittade denna adress: www.365saker.se. Ett tips - gå in och kolla! Jag har fått en ny hobby, som säkert kommer hålla i sig i 10 minuter framåt, så om någon läser detta inom 10 min - ring mig, så avverkar vi någon av uppdragen för 2:a januari till och med idag! Nummer ett är nämligen redan fixat, det handlar om att starta en blogg :)

Jag är glad över en sak som har med bloggar att göra förresten! Senaste tiden har jag varit förundrad över genomslagskraften hos modebloggar. Jag förundras inte över att modebloggar är populära, utan över att det verkar vara DE ENDA bloggar som är det. Är inte det helt sjukt? Klart att vissa människor är intresserade av mode, men det måste väl finnas andra intressen också? Så, vad är grejen? Är det bara modeintresserat folk som läser bloggar? Eller är modet helt enkelt det överlägset största intresset hos oss människor? Hur som helst - igår när jag skulle gå in på bloggen och skriva ett inlägg lade jag märke till vilka som var i topplistan över mest lästa på blogg.se. Nummer ett var KENZA, men sedan kom skrällen. Nummer två var en kille som skriver om fotboll (tror jag.. någon sorts sport var det iaf). Ok för mig känns det helt ointressant att veta vilka spelare som byter till vilken klubb och hur den och den matchen slutade, men ändå. Matchen mellan modebloggarna och fotbollsnörden är på väg att vända, hallelujah, praise the lord!

/Hanna


Saker med fyllning och svaret på vad som egentligen är livets mening.

Det är fredagnatt, klockan närmar sig två och jag sitter hemma framför datorn. Ännu hörs inga skrik utanför fönstret, så jag antar att fyllona inte hunnit ta sig hem från krogen ännu, för i så fall skulle jag ha hört dem. Allmänna pilgrimsleden för fyllon går nämligen från universitetsområdet, längs en krokig, hyfsat upplyst gångväg vid namn Tvistevägen. Någonstans i slutet  av Tvistevägen passerar man (om man lyckats navigera rätt) under en gångtunnel, där man kan välja höger eller vänster beroende om man bor, eller ska till någon som bor, på rätt eller fel sida Ålidhem Centrum. Om man väljer höger passerar man knappt 100 meter senare rakt under mitt fönster, vilket ju innebär att cirkus 50% av alla fylltrattar som ska från universitetsområdet till Ålid kommer passera ca 10 m från min säng. Tänk om de visste att jag står bakom en tunn vägg med snipergeväret redo..

I morse var jag nästan i tid till min lektion. Det har ännu inte hänt denna vecka, men jag satsar på nästa. Speciellt skulle det vara kul att komma i tid till fysiken, så att jag hinner byta några ord med någon av mina nya klasskompisar. Efter jul började en fysikkurs. Kanske verkar det skumt att börja en ny kurs när jag inte ens orkar plugga till mitt ordinarie program. På nått sätt känns det här dock inte som jobb. Antagligen på grund att jag verkligen inte måste klara kursen. Det kan gå hur långt åt skogen som helst utan att jag ens behöver fundera på det.

Det här måste ni höra! I förrgår fick jag ett sms av Cissi där hon frågade vad en half pipe är. Jag svarade och tänkte inte mer på det förrän lite senare på kvällen, när jag satt i Sussies rum och såg Vänner. På Joeys och Chandlers dörr har de ju en liten teenie weenie white board och på den hade de målat en half pipe! Två små gubbar var i full fart att åka snowboard i den. Vad lustigt tänkte jag och lade tanken på en hylla i min ganska tomt möblerade hjärna. Sedan fortsatte kvällen lugnt och jag sov kort, men mycket, mycket gott under natten. På morgonen var jag försenad till fysiklektionen, så jag rusade in och satte mig på närmast lediga plats bredvid inte alltför uppenbart fientlig klasskompis, packade upp block, penna, tuggummin och tittade mot läraren. Och där! Bakom honom, på white boarden, hade han målat en snowboardare som var på väg att störta nedför kanten på en HALF PIPE! Detta är ett mysterium för mig. Det känns som att jag är på gränsen till att lösa frågan om livets mening, men att jag inte kan tyda den sista ledtråden.

Jag har nu bara två saker till jag vill skriva om och det kanske är lämpligt, för nu börjar fyllona passera och jag vill inte missa för mycket av jakten. För det första bakade jag muffins med vanilj- och chokladfyllning idag. Det är första gången jag bakar något helt och hållet tror jag och herregud, vad svårt det var! Ida var här under första delen av baket och hjälpte mig att krossa bitsocker till strösocker, så den delen av baket gick rätt smärtfritt. Sedan kom RESTEN. Med RESTEN menar jag det stora mörka hålet från dess att Ida lämnade mig själv med den halvfärdiga smeten och 1500 andra (ja, smet är en ingrediens) ingredienser som kanske hade med muffins att göra, till dess att 28 muffins var misslyckade, men klara. Om man kollar upp ordet "klara" i NE kan man finna att det står för "Förbättring av resultat utom allt rimligt hopp" tror jag... Muffinsarna skulle bli Sussies födelsedagspresent. Hon fyller år den fjärde och jag tänkte göra jättefina muffins, sådana som Leila gör. Yeah right. Mina (snart Sussies) muffins har ett hål i mitten och det är fyllt med smör. Jag försökte säga; "Nej, du ÄR inte en palt, vännen", men ingen respons där.. Det är så surt när man försöker göra en fin present och så misslyckas det totalt!

Sak nummer två som jag ville ta upp är att jag har en gigantisk finne i pannan. Jag har aldrig varit med om något liknande sedan den gången när jag var 14 och besatt av att klämma fem pormaskar per dag, trots att jag aldrig hade mer än tre och därför fick kämpa som en dåre varje kväll. Självklart gick det illa. En dag slant jag med handen när jag kämpade med min näsa. Eftersom att jag kämpade så hårt lyckades jag skära av huden från hela nästippen med tumnageln och hade en skorpa mitt på näsan i flera veckor. Nu har något liknande hänt, fast mitt i pannan.

Åh, vad trött jag är nu! Det är mitt i natten och jag längtar efter att sova. Ögonen är fulla med grus och kroppen är trött efter allt kämpande med muffinsformar och läkning av gigantisk finne. Sov gott och god natt!

/Hanna


mot och medgångar

Hej cybervärlden!

Under mina senaste dagar har jag både mött mot och medgångar. Här kommer min lista;)

Motgångar:                                                                                                          Medgångar:
1. Fet psykologibok och seg läsförmåga                                           1.  till 80 % intressant läsning
2. Hämtning av nytt visakort. Snöblandatregn och kyla.                  2. jag har nu tillgång till pengar.
Åkte till flygplatsen men byggnaden låg långt borta och                 3. pastagratängen blev god.
jag fick traska dit. Lite kläder. Is-f*cking-kall och blöt.                     4. jag fick därför en present av Vassia:)
Taxin åkte fel och jag fick vänta 20 minuter till utomhus.                5. trevlig pratstund i väntan på kaffet.
3. Jag hyvlade av skinn från tummen.                                                 6. jag får låna honom mellan varven:)
4. Jag har tappat min väska (som ni vet).                    
5. Jag och Vassia fikade i väntan på Andreas och han dricka
en klunk av kaffet innan vi var tvungna att gå.
6. Teo älskar World of Warcraft!

Egentligen finns det fler positiva saker på listan, och det gör det som tur är för det mesta:D

sov gott!

/Frida

to sleep or not to sleep... that is the question

detta blir ett kort inlägg på grund av min nyss påbörjade sömnträning. jag håller mig till ett hårt schema där jag måste följa vissa levnadsregler för att kunna somna tidigare på kvällarna. än så länge funkar det hyfsat. min normala insomningstid är ca tre på natten (vild gissning!) nu är den ungefär två, så det är en liten förbättring. det betyder dock att datorn ska stängas av nu, 23.00.

även jag vill lägga ut en efterlysning: MIA VART HAR DU TAGIT VÄGEN??


har du sett personen på kortet, så lämna en kommentar till detta inlägg, eller säg till henne på skarpen!

/hanna


Vart ar du mia?

Hallo Mia! Tankte bara kolla var du haller hus, det var ett tag sedan du skrev...
Jag avslutade just tva matcher i Vi-ligan, funderar fett pa att ge upp det. Jag kan aldrig vinna om jag inte far mer an ett ratt per gang. Idag var jag pa vag att fa tre ratt, men jag lyssnade pa en fagel som sjong fel svar i mitt ora. TYPISKT! Naja, Teo skamtade om att jag kunde tavla mot mina smasyskon a la Alexander. Men man ska icket underskatta ett barn!

Jag har forresten hyvlat min tumme nar jag skulle skara ost.  

Marianna ar tillbaka har i Bratislava nu. Kul. Vi var och skvallrade igar over lunch. 

Naja jag har ingen lust att skriva nar det inte ar svenska bokstaver. Snart ska jag forgoppningsvis fa mitt visakort sa att jag kan laga min laptop. 

Pluggandet vantar. 

Take care! 

En olycka kommer sällan ensam

Det är en uppgiven Frida som sitter och skriver idag. I vanliga fall brukar jag ha rätt bra koll på mina prylar. Den senaste tiden har dock fått mig att tvivla på detta.
Det har helt enkelt varit en sådan tid då oturen gottar sig på mitt huvud. Datorn vet ni alla om, men kanske inte att jag tappade min väska igår..?

Jag var på köpcentret Aupark för att kolla på vad priserna för en laptop ligger på och för att köpa en födelsedagspresent till Marianna. Naturligtvis fick jag för mig att testa lite kläder bara för nöjets skull. Först gick jag på H&M och "testade" ett par byxor, som jag inte ides ta på mig utan tog i stället av mig en massa kläder som inte passade i inomhusvärmen. Efter det gick jag till Mango och hittade en pennkjol med högmidja, precis en sådan som jag vill ha. Självklart köpte jag den inte, trots rean, eftersom att jag ska laga datorn som ni vet. Jag hittade i alla fall en present till Marianna i en liten butik. När jag skulle betala insåg jag att jag inte hade någonting att betala med, för klantskallen Frida har tappat sin väska!
Jag gick tillbaka till affärerna och frågade om de hittat min väska. Det tog dock ett tag för dem att inse vad jag menade. NO! I don´t want a small plastic bag... I LOST MY BLACK SMALL BAG! Nåja någon väska fanns där inte. Jag undrar vem som tagit den... Igår önskde jag att jag hade herpes så att om någon använder mitt läppstift skulle den få en gengåva av mig i form av livslång heppe. Nu i efterhand hoppas jag mest att denna person bara ska ta mina pengar och lämna igen körkort osv. Mamma ringde och spärrade mitt visakort direkt. Tack  mamma ännu en gång. Mamma kan nämligen fixa det mästa:)
Så efter att gråtit några skvättar igår och grämt mig över mitt slarv så känns det bättre idag. Tack alla som gav mig en klapp på ryggen igår! Hanna, jag har inte kvar pengar på mobilen, och förstår inte heller varför den skickar flera sms åt gången. Jag mår i alla fall bra. Pengamässigt fixar det sig nog:) Optimisten Teo säger att det fixar sig, så jag kör också på hans muntergökfilosofi;)
 
Något positivt är att jag inte hade kameran och mobilen i väskan som jag brukar. Dessutom blir jag trött av att gråta så igår somnade jag innan 01 och vaknade idag vid 9 tiden. Jag har alltså vänt tillbaka dygnet! Jippi!

Nu ska jag dusha och senare ska jag en sväng förbi polisstationen och göra en anmälan. Vart polisstationen ligger blir ett senare problem;p

tack och hej /en slarvens tjej! (F)

Girighet?

En tid sedan gav Hanna mig en bok skriven av hemlösa tidningsförsäljare från stockholm. Situation Stockholm tror jag tidningen heter. Boken bör läsas av alla och kommer säkert ge de flesta en tankeställare. Trots detta och trots de erfarenheter jag har kring hemlösa så måste jag säga att vissa sätt att samla in pengar tycker jag är oförskämda. Sedan är jag medveten om att världen nog är mer oförskämd mot dessa människor än vad det någonsin kommer att vara mot oss. 

Jag har nästan aldrig köpt en tidning från de hemlösa försäljarna i Bratislava. En eller två gånger har jag gett dem pengar i stället, men inte tagit tidningen, då jag ändå inte kan läsa den. Det dom gör är bra. De arbetar. Kanske inte ett tacksamt arbete, eller vad vet jag? Det jag inte tycker om är när jag tackar nej till deras tidning, så kan en del (absolut inte alla) ignorera detta och springa bakom mig riktigt länge tills jag känner mig tvingad att ge dem något. Men det gör jag inte. Det ihärdiga tiggandet får mig att bli tvärsöver. Jag vill inte ge pengar till någon som inte respekterar mitt nej. Girigt... absolut! Jag ger väldigt ofta pengar till hemlösa, nästan varje gång jag är på stan. Inte mycket... kanske en 10 - 15kr. Förra året gav jag en hemlös man ca 200 kr. Jag vill helt enkelt inte känna mig pressad, utan jag vill att det ska vara en frivillighet (förutom i form av skatter). 

Ett annat exempel (har inget med hemlösa att göra): Idag stod jag vid en ATM och hade ångest över mitt uttag. 3000 kr... och sen var det slut på kontot. Som jag tidigare nämde hade jag sönder min laptop, så för 50% - studerande Frida var det ett rätt hårt slag mot välfärden. Jag hann inte mer än ta emot mina pengar så stod det en ung flicka hack i häl som ville att jag skulle skänka pengar till handikappade barn. Självklart vill jag skänka pengar till handikappade barn, vem vill inte det?! Men sedan kommer girigheten fram. I dagsläget sparar jag hellre ihop till lagningen av min laptop än att ge pengar till handikappade.  Jag är ledsen men så ser sanningen ut.  Dock vill jag påstå att sättet de samlar ihop pengar på nästan känns som utpressning. Tjejen bad mig om ca 200 kronor. I mina ögon är det verkligen otrevligt att be någon att skänka pengar och sedan säga vad som är en okey summa. Samma sak när folk kommer fram och ber om pengar när man sitter och äter, det tycker jag är otrevligt. 

Jag skäms när jag känner så här, eftersom att jag vet bättre. Men kunskap och "pms" hänger nog inte ihop:P 

/F

KällarkrogZef skickade lite kort från onsdagens festligheter till oss idag. Jag och Teo flummade på hela kvällen:)

uppdatering

Hej allihopa. Nu ska jag skicka lite kort vad som hant de senaste dagarna da jag inte varit sa aktiv har.

Teo har fixat nagot pa sin dator och mina svenska bokstaver har gatt vilse i cybervarlden.

Jag har forstort min underbarn fina laptop och angrar mig bittert! Jag bar min van i skarmen och da horde jag ett mini klick och sedan var skarmen forstord. Eftersom att jag ar en fattig student blir detta inte kul for min ekonomi.

Jag har hangt med Vassia och lite annat folk.

Jag har nastan lart mig hela det grekiska alfabetet.

Igar var vi och kakade en massa (!) mat pa tavernan, en Grekisk restaurang. Min huvudratt var risotto med musslor. Super gott! Men jag var redan matt fran allt annat vi kakade. Tsatziki, brod, massor av olika potatisar i olika former, greksallad, friterad (en gronsak som jag inte kan stava till) och nagon konstig ratt med oliver och fetaost. Till maten drack vi en traditionell dryck som ar som ett daligt vin.
Vi gick sedan till en krog och hade riktigt skoj! Vi kom faktiskt inte hem foran 11 imorse och da var vi inte helt snygga och rena. 

naja nu ska jag ta ett bad.   

/ F

Bussen

En kvinna går in på en buss med sin bebis. Bussföraren säger till henne "Vet du? Det där är den fulaste bebisen jag någonsin sett. Usch." Kvinnan går och sätter sig längst bak i bussen. Hon ångar av ilska och säger till mannen som sitter bredvid "Vet du? Den där busschauffören förolämpade mig just." Mannen blir bestört och svarar "Men så hemskt! Gå tillbaka och säg till honom, så håller jag apan åt dig."


Ha en kul dag :D

/Hanna

dagens drömjobb

Idag har jag hittat mitt drömjobb. Det finns på memeologen här på sjukan. Det hela handlar om hur man sprider kunskap och idéer och gör förbättringsarbete inom vården och det bästa av allt är att de som jobbar där behöver inte utföra förbättringsarbetet själv. De får helt enkelt andra att komma på massa idéer och följer sedan upp hur det går för dem att genomföra det. Det känns sjukt kul att ha hittat vad jag vill jobba med, även om jag inser att jag kommer ha ändrat mig redan innan januari är slut.

www.vll.se/memeologen/hanna


Zebra

Alltså vi håller på med en frågesportstävling i min familj + släkt. Det enda tråkiga är att jag alltid kommer sist. Denna omgång hade jag 1 rätt av 4. Rättet jag fick var om sport. Egentligen kunde jag inte ens det utan frågade Teo som lyckligtvis gav mig ett poäng. Sedan, Hanna såg jag att du fått 4 rätt av 4. Men hur fasen kunde du veta alla dessa frågor? I min mening är dom verkligen hypersvåra. Hur ska jag exempelvis veta i vilket band två gamla gubbar spelade i?
Nåja frågesport är helt enkelt inte min grej. Men kul är det i alla fall:)

Nu ska jag till tesco och handla lite mat. Jag tror jag ska testa laga din korvgryta hanna så tack för receptet:D

/F

Ps. på z - frågan skrev jag Zebra hahahahhahahahahhahahahaha! Ds.


mallig nr 2

Vad ambitiös du är Hanna som faktiskt tog tag i röran! Själv är jag väldigt mallig och nöjd över mig själv idag. Igår skickade jag in arbetet jag jobbat med i, märk väl, flera (!) dagar. Dessutom fick vi tillbaka vårt grupparbete idag och det jag skrivit fick väldigt bra kritik. Kul!:D Dessutom har jag köpt två par trosor. Jag menar vem tusan orkar köpa underkläder? Vilket trams. Men nu när jag väl tog tag i det känner jag mig mäkta nöjd. Det är typ på samma nivå som att du rakade dig under armarna Hanna haha:) Dock inte i närheten av Darvins sköldpadda.

Jag och Vassia har haft två deppardagar. Vi var båda på dåligt humör igår så vi gick ut och tog ett glas vin på kvällen och grät ut ett hav av bitterhet ;p. Idag gick vi på shoppingrunda och tog en fika. Så nu är jag alert och på bra humör igen. Jag tror att det var allt pluggande som förstörde mina nerver! Men som tur var är Vassia i stan, det blir så mycket roligare då!

Som avslut lägger jag upp en bild på mig och Vassia:)

/FCoconut babe

Mina naglar är shinylicious! De är nymålade i rött och silverglitter. Jag själv luktar cocos-bodylotion och är ren från topp till tå. Jag har lagat fem portioner korvgryta, tvättat tre tvättar, rakat mig under armarna och städat mitt rum.

Recept på enkel och god korvgryta:
En ring falukorv
Ett kg morötter
3 paket matlagningsgrädde
6 buljongtärningar
Ketchup
Svartpeppar

Slutligen vill jag citera mig själv angående killar som tar plats: "Ingen klänger på MIN spirit!"

Hälsningar från en nybliven kvinna, f.d. grottmonster


Städtanten rapporterar

Tjoho! Här kommer en hälsning från en stökig människa i ett stökigt rum. Jag sitter och funderar på var jag ska börja ta tag i det här. Rummet ser förfärligt ut. Tills igårkväll hade jag något som såg ut som en halvt uppäten picknick på golvet. Nu är den borta, tvätten är i full gång, likaså ett storkok korvgryta, men det värsta är kvar... Hela rummet! Det är ett sådant obotligt kaos här att jag inte vet vart jag ska börja. Det lutar åt utrymning av allt och inrymning av det som passar att ha kvar.

Varför föds inte varje människa som huslig och ordningssam? Borde inte det vara något som evolutionen tar hand om? Eller är den ondsinta slarvgenen så dominant att den bara inte går att ta död på? På tal om evolution.. om någon skulle ha missat mitt skryt, så har jag klappat en sköldpadda som det sägs att självaste Darwin plockade upp på sin båt under en segling han gjorde. Denna stora lilla krabat hette Harriet och dog tyvärr av en hjärtattack under 2006. Det coolaste med att jag han träffa henne är att det faktiskt var en levande varelse, som var så gammal att hon levde under en helt annan tidsålder, då världen fortfarande var rätt outforskad, plus att hon kände Mr Darwin personligen. På bilden ser ni Harriet och matte och husse.


Imorgon börjar jag plugga fysik på gymnasienivå. Det är en kurs som ingår i basåret. Den kommer vara på 50%, så jag kommer alltså plugga 150% sammanlagt. Vi får se hur det går, om jag blir less eller tycker att det är för ansträngande. Jag hoppas det ska gå bra, men vet om mina begränsningar när det gäller att koncentrera mig och vara intresserad av något länge nog för att genomföra det. Därför är det rätt fantastiskt att det nu har gått exakt halva min utbildning till sjuksköterska och jag ännu inte har hoppat av. Det känns som ett gott omen inför framtiden.


Då så.. städningen kallar. Jag ska nog dra på lite gypsymusic eller disney för att få rätt stämning. Kanske askungen, det skulle passa bra för tillfället. Hela dan får hon arbeta, hon får jobba hon får streta....

/Hanna

skoltrött

Jag har seriöst endast sysslat med mina studier de senaste dagarna. Grymt energikrävande! Nu är jag näst intill klar med mitt arbete. Som vanligt innehåller 70% av arbetet ordbajs och resten relevant fakta. Nåja jag ska göra ett sista försök att pressa in lite fler referenser, eftersom att det enligt mig höjer arbetets status. Jag tror i alla fall att lärare ser det som ett + att man har "läst" tusentals böcker;). Sedan ska jag be Teo ladda ner ett rättstavningsprogram eftersom att jag är en sopa på att stava. Men ni ska veta att min stavning har varit 20 nivåer sämre, så jag ger ändå creds till mig själv;)

Förresten kom Antonias matpaket med bussen igår. Hon hade skickat med en mixer till oss, så nu dricker jag  och Teo olika fruktshakes hela tiden. Så nu skulle du varit här Hanna;)

Nåja flickor jag har ingen skrivlust dessa dagar. Jag har snart sår på fingrarna av mitt klickande.

Adios amigos!

/F 

Nattsuddare

Tjaba tjena hallå!

Klockan börjar närma sig 03.30 och de flitiga nattsuddarna Moi och herr Konstapeln tror fortfarande att det är aktivitetstimmar kvar. Undra om jag är en vampyr? Eller nja jag har eftersmak av vitlök i munnen. Yummy...Not!
En light version kanske. Nja.. lägg ner det passar bara inte. Jag sover i en säng, har blont hår och känner inget sug efter att hugga någon i halsen ch dessutom gillar jag att sola. Nu när vi var i Grekland tror jag att jag drog på mig en maligna melanom. Givetvis fick jag för mig att jag är stålhy som pallar allt, trots att jag vet att jag ser ut som ett "stlawbelly"( som Num skulle sagt) efter en sekund sol plus Teos varningar. Efter ett tag drog jag på mig lite solskyddsfaktor i klass med thailand då jag fick ett mönster i fejjan. Nu hamnade det lyckligtvis vid armhålan.  

Nåja jag är väl helt enkelt en nattmänniska som önskade att hon inte var det. Lyckligtvis är Teo även en hejjare på att inte sova. Jag sover dock, länge och väl, men på dagarna. Jag ska verkligen försöka ändra på detta nästa måndag. Söndag har jag en uppsats som ska in och plugga kan jag bara inte göra på dagarna. Det är förresten vad jag ägnat hela kvällen åt.

Inatt hade jag by the way en massa märkliga drömmar. Jag blev näst intill dödad efter att ha räddat min lillebror från en tigerliknande figur. De andra drömmarna har fallit i glömska vid det här laget, men min hjärna får väl nya vrickade idéer inatt med.Detta var ändå inte det värsta stället. Armhålan och vänsterhöften var väldigt drabbade.

/Frida  
 

Revolution

Jag har gjort uppror mot vår usla stilmall!

Eder tillgivna
Hanna


KampingSå nu när Anna P kom på tal så gick jag och kikade bland mina foton. Eftersom att vi var och tältade här tänkte jag att det är lite snarlikt hur man lever i Thailand;P

Toppen på mitt huvud är inte en missbildning utan mitt hår:)

/Frida

Så underbart

Den 13:e (dagen före Annas födelsedag) sms:de jag henne för att se om det är den 16:e de åker till Thailand. Givetvis inte! Jag kan verkligen inte hålla koll på någonting. Nåja sån e jag!
I alla fall så skickade jag ett mail igår och fick ett svar från henne idag. Och gissa vart de är... jo Lonely Beach, Koh Chang! Så härligt alltså.
Bara att läsa Annas resedagbok gjorde mig lycklig. Tänk att hon och co får uppleva detta. Verkligen underbart skoj.

Så nu tjejer får vi börja nöta deras blogg!

 http://byebyevinter.blogg.se/


/Frida


ps. Jag har helt vänt på dygnet och drömmer en massa konstigheter. ds


En vanlig? dag

Idag är det en dag här i umeå. Jag var på väg att skriva vanlig, men började tänka - vad då vanlig? Såklart ändrade jag mig, för jag kom ju på att:

a) Jag har varit hos Stina och pluggat och vanligtvis är jag riktigt dålig på plugg. Att jag har mage att kalla mig student.
b) Vi har suttit i Malins rum och pratat hemlisar; Malin, Sara, Sussie och jag. Vanligtvis sitter vi i korridorsköket och det är inte fullt lika hemligt och tjejfnissigt.
c) Sara är i korren och det är mycket ovanligt eftersom att hon varit utbytesstudent i Tyskland senaste terminen.
d) Jag har inte pratat i telefon. Eller jo, det ringde just för 5 min sedan, men det varade bara i ett par minuter och så korta samtal hör inte till vanan, även om jag ibland önska att det vore så.
e) Jag har tvättat händerna alla gånger efter jag varit på toa och det gör jag vanligtvis inte. Nä, skoja bara ; ) Eller....? Hehehe the evil is overwhelming... hehehe...                 hehe..

Modifierad elvisp, någon?

Måste kontra Hannas inlägg med ännu en mycket finfin reklamfilm

http://www.youtube.com/watch?v=PY8UbqAwY1s

/Mia

ela

Jag är inte på det klara över om min pyamas är rosa eller orange... Verkligen förvirrande färg. Dock inte i klass med huset brevid farmor. Jag undrar hur man tänker när man väljer en orange hundbajsfärg? 
- Men oh denna färg skulle verkligen klä vårat hus, VISST älskling?! - Ja verkligen upppiggande kulör! Lyckligtvis ser inte alla i svartvitt!

Dagen har gått i lathetens tecken. Jag har traskat omkring i min orange(?) pyamas. Eller nu ljög jag... Jag har legat still i vår säng med min rosa(?) pyamas. Jag passade dock på att plugga medan min hjärna bloggade = ej produktivt!
Men jag har faktiskt lagat mat och diskat + att jag gömde undan de snuskiga soporna på balkongen och vek lite tvätt. Well done Frida, well done!
Kvällen slutade dock på Irish pub med en öl i handen och några pratsugna vänner. Kul:)

Fick dessutom en pressy av Evita. Förra året slarvade jag naturligtvis bort min älsklingshalsduk så Evita försökte hitta en ny liknande den förra till mig. Verkligen gulligt gjort!

Nu är dock allt som det ska igen. Jag ligger här i vår säng i min pyamas och myser med min laptop och snart ska jag och Teo ha Housemaraton. Den där House är verkligen en lustigkurre på ett märkligt sätt.


vem är gay?

bästa reklamen jag sett på länge!

http://www.youtube.com/watch?v=Ziu_2oYIz7s&feature=related

/hanna

Ett fyrfaldigt leve!

Födelsedag

Jag må han leva, jag må han leva....! Idag fyller vår morfar 80 år. Jag ringde och grattade och han lät gladare än glad över allt firande under dagen. Massor med blommor hade han fått och telefonsamtal från lite varstans i landet. 80 år borde rimligtvis betyda att han är född under 1929, dvs samma år som Erich Maria Remarques "På västfronten intet nytt" utkom på svenska. Nu kanske någon tror att jag är förskräckligt allmänbildad och ja, om jag får säga det själv så...

För att fira morfar kommer här lite ytterligare kuriosa från livet år 1929:

Jag tror det var serietidningarnas storhetstid, för både Tarzan, Tintin och Karl-Alfred gjorde debut under detta år.

Europas dåvarande längsta telefonlinje öppnas mellan Sverige och Spanien. Tydligen utväxlas premiärsamtalet mellan Sveriges kronprins och Spaniens kung. Man kan ju fundera vilket språk de talade och vad de snackade om..?

Bara ett par veckor senare hade ljudfilmen biopremiär i Stockholm (redan året innan hade film med ljud visats, fast inte på bio,  i samband med "de blindas dag" den 13 oktober), men HÖR och häpna, den nya uppfinningen var inget hit! Inte nog med att man stördes av biljud och att det var sjukt osynkat. Dessutom hade man inte kommit på den, kan tyckas, självklara grejen att låta skådespelarna tala. Det var enbart sång, musik och "coola effekter" såsom dörrknackningar och gatubuller som gällde på svenska biografer våren 1929.

En svensk sakkunnigkommité lade fram ett fint förslag; nämligen att det skulle vara trevligt att sterilisera folk i ett rashygieniskt och socialt syfte. Inte förrän 1941 kom de egentligen någonvart med förslaget. Den rashygieniska delen tror jag inte det blev så mycket av, men man kunde sterilisera några zigenare, tattare etc., mest för att de inte ansågs passa in i det svenska samhället. Jag tror man lyckades sterilisera vissa personer pga. ointelligent ansiktsuttryck också.

En lite roligare "nyhet" var att glampriset Oscar delades utt för första gången.

Den svenska midsommarhelgen dränktes i regn, kyla och storm.

SCA bildas.

Man startar morgongymnastik i svensk radio. Bertil Uggla som var initiativtagare till och även ledde det hela var idrottsman och officer. För träningsintresserade bjuder jag på ett smakprov här: http://www.youtube.com/watch?v=vEnwNKh1Zmg Sådär ja! Vem är inte sugen på en rejäl omgång kastvridningar efter detta? För er som inte orkar se hela kan jag varmt rekomendera de sista 30 sekunderna.

Den stora depressionen inleds med börskraschen på Wall Street.

Två nyheter presenteras; det är nämligen premiäråret för att ha julkrubba i en svensk kyrka plus att Sveriges första sopnedkast installeras.

Många människor föds, bl.a. Martin Luther King, Audrey Hepburn, Anne Frank, Yassir Arafat och Morfar!

/Hanna


Ögonbrynen gör mannen

Wihi! En egen blogg (kind of)!  Just det är vad jag alltid drömt om... NOT! En blogg delad med mina systerystrar däremot känns ju inte helt fel, måste därför hålla med om att detta är en mycket genialisk idé.  Känner mig grymmet taggad inför att få börja publicera många inlägg bestående av crap, för just crap är det jag är bäst på att tala om enligt Hanna och Frida.

Jag ska göra mitt bästa för att marknadsföra bloggen. Vore verkligen roligt om antalet läsare stiger, 2 000 000 läsare i veckan skulle ju inte helt fel - screw you Blondinbella! Tack.


Ps. Känns som om jag förhöjt ruttexfaktorn en aning på den schnygga bilden på oss tre men en mycket vacker blåsfiskmin. Jag ser ut som en förskönad version av en äggblaffa. Ds


/Maria


På tal om Sigge

Så när Sigge kom på tal så kommer ju våra barndomsvänner, systrarna Pettersson + lilla Ante som hängde med lill Mia automatiskt upp i hjärnan. Anneli var inte heller sen att kommentera Siggecitatet. Tack för det! Jag och Hanna sprang även in i Anneli och Sara på Statt nu under julen och fick detta dokumenterat. Så nu måste bara kortet få ett plats i vårt fotoalbum.
 
/F

 

Systrarna Johansson - man säger så mycket

Vilken genialisk idé att skapa en gemensam systerblogg! Nu vet jag inte hur orginellt det är att blogga men vi hoppar gladeligen ner i strömmen med alla andra viktiga själar.  Som Hanna sa ..typ.. "det är girighjärtat som pumpar" 
Hoppas bara att Mia kommer bli glad när hon inser att hon är delägare i en ny blogg.
Vi har inga besökare ännu, men för att det inte ska låta helt värdelöst så kommer jag att tala med "er". Så ni kommer snart se vilka intressanta liv vi har, speciellt genom att kolla på dagens, veckans eller månadens outfit (?.. det handlar om ork) där vi kommer dela med oss av som Sigge skulle sagt; splakande fälger och häliga lyttmel.
  


Första inlägget...


... blir bara en bild. Men den är schnygg. Creds till Frida som tagit detta foto, på väg hem från mamma någon dag under jullovet. Mycket produktivt gjort. Storyn bakom bilden är okänd eller iaf inbäddad i ett hav av glömska... eller bitterhet, som Mia skulle säga.
/hanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0